Μακαρόνια με πέστο και καλαμάρι 1 ψήφοι

Μακαρόνια με πέστο και καλαμάρι
Η περίοδος της νηστείας είναι η πιο κατάλληλη για να ετοιμάσουμε τα πιο νόστιμα μακαρόνια με πέστο και καλαμάρι.
 
 

Υλικά

350 γρ φρέσκο καλαμάρι
3-4 κουταλιές πέστο βασιλικού
300 γρ μικρά ζυμαρικά
1 ποτηράκι λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
1 ντομάτα σε κυβάκια
λίγο αυγοτάραχο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι σε πολύ λεπτές φέτες.

Σε μία μικρότερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σωτάρουμε το καλαμάρι για λίγο.

Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο καλαμάρι.

Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε μερίδες, μαζί με λίγα καρέ ντομάτας και διακοσμούμε με λεπτές φέτες από το αυγοτάραχο.

Μπορείτε να προσθέσετε και καβουρδισμένο κουκουνάρι από πάνω.

Η συνταγή είναι από το blog μαγειρικής Always Hungry. Πατήστε το όνομα για περισσότερες συνταγές.
1 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες