Καλαμαράκια γεμιστά 6 ψήφοι

Καλαμαράκια γεμιστά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
300 γρ. αγκινάρες, την καρδιά, ψιλοκομμένη
150 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 /2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κάππαρη
1 κουταλιά ρύζι καρολίνα
χυμός από 1 λεμόνι
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ΑΛΤΙΣ
1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε κατά μέρος. Σοτάρετε την αγκινάρα, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και την κάππαρη με τη μισή ποσότητα από το ΑΛΤΙΣ.
2. Όταν μαλακώσουν, ρίχνετε το ρύζι, το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες και λίγο από το κρασί. Αφήνετε το μίγμα λίγο να βράσει να πιει τα υγρά του.
3. Γεμίζετε με το μίγμα τα καλαμαράκια και τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο ΑΛΤΙΣ. Σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί και σιγοβράζετε τα καλαμαράκια σε σιγανή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες