Κοτόπουλο με μπαχαρικά στο γκριλ 1 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Κοτόπουλο με μπαχαρικά στο γκριλ
Tο πιάτο αυτό βασίζεται στο στυλ μαγειρικής ταντούρι, όπου το κρέας ή το κο-τόπουλο μαρινάρεται πριν ψηθεί στο στο γκριλ ή στον πήλινο φούρνο. Σερβί-ρεται με ρύζι και μια σαλάτα ή, για πραγματική πολυτέλεια, με ένα κάρυ μανιτα-ριών. Αν προτιμάμε, μπορούμε επίσης να ψήσουμε το κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου για θεσπέσια καπνιστή γεύση. Περιχύνουμε με το λάδι μόνο όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο.


 
 

Υλικά

12 μπούτια κοτόπουλο
6 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
1 κουταλάκι τριμμένα ξηρά κόκκινα τσίλι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαλακιά ελαφρά σκούρα ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι διαφανές
2 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο τεμαχισμένο και επί πλέον μίσχοι για γαρνίρι-σμα
1 φρέσκο πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φυτικό λάδι
ρύζι σαφράν και μια σαλάτα ανάμικτη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Τρυπάμε τα μπούτια κοτόπουλου με ένα πιρούνι, τα ξεπλένουμε σε τρε-χούμενο νερό, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κόκκινα τσίλι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μέλι.
3. Μεταφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου στο μίγμα μπαχαρικών και τα κα-λύπτουμε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 45 λεπτά. Προθερμαί-νουμε το γκριλ στο μέτριο. Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιαντρο και το πρά-σινο τσίλι στο κοτόπουλο και αναμιγνύουμε καλά και μετά μεταφέρουμε τα μαρινάτα μπούτια σε ένα πυρέξ.
4. Χύνουμε όση μαρινάδα έχει μείνει πάνω στο κοτόπουλο και περιχύνουμε με το λάδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής. Ψήνουμε τα μπούτια στο γκριλ για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα που και που και περιχύ-νοντάς τα, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν καλά.
5. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ζεστό σκεύος σερβιρίσματος και σερ-βίρουμε με τους μίσχους φρέσκου κόλιαντρου. Σερβίρουμε με ρύζι σαφράν και μια σαλάτα, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες