Σπαγγέτι με μπλε τυρί, ρόκα και καρύδια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
150 γρ. μπλε τυρί (ροκφόρ, ντάναμπλου ή γκοργκοντζόλα)
1 φλιτζ. γάλα πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος άπαχη (προαιρ., καλύτερα να αποφεύγεται)
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
5 κουταλιές καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 ματσάκι ρόκα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ βάζoυμε το τυρί σε φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Λιώνoυμε το τυρί με πιρούνι και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και, μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, αν χρειάζεται, και τα καρύδια.
3. Στραγγίζουμε το σπαγγέτι, το ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμες τη ρόκα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα, συνοδεύοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Σημ. Προσοχή, πρέπει να τρώγεται φρέσκο, μόλις γίνει. Να μην κρυώσει, δεν ξανα-ζεσταίνεται

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr