Φιλέτο πιπεράτο (steak au poivre)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
300-350 γρ. φιλέτο από μπούτι κομμένο στη μέση πάχους 2.5 εκ.
3 κουταλάκια πιπερόσποροι μαύροι κοπανιστοί
30 γρ. ανάλατο βούτυρο
2 κουταλάκια μπράντι
1 κουταλάκι γαλλική μουστάρδα
1 κουταλάκι Γούστερσος
4 κουταλιές ζωμός βοδινού
2 κουταλιές κόκκινο κρασί
1 κουταλιές πράσινοι πιπερόσποροι από βαζάκι με άλμη
4 κουταλιές διπλή κρέμα (ή απλό ελληνικό γιαούρτι)
Αλάτι κατά τη γεύση



Εκτέλεση
1. Πιέζουμε το κοπανιστό πιπέρι ώστε να μπει και στις δυο πλευρές του φιλέτου.
2. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και, μόλις καπνίσει, βάζουμε το φιλέτο.
3. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό μέσα στο φούρνο.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και φέρουμε στη φωτιά το τηγάνι, ξύνουμε όλους τους χυμούς του κρέατος και μετά προσθέτουμε τη μουστάρδα, την Γούστερσος, τον ζωμό βοδινού και το κόκκινο κρασί. Χτυπάμε ώστε να αναμιχθούν καλά τα συστατικά και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί κατά το ένα τρίτο.
5. Ρίχνουμε στη σάλτσα ότι χυμό μπορεί να έχει στάξει από το κρέας.
6. Προσθέτουμε τους πράσινους πιπερόσπορους και την κρέμα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση.
7. Επαναφέρουμε το φιλέτο στο τηγάνι με τη σάλτσα για ζεσταθεί καλά. Δεν αφήνουμε να ξαναβράσει.
8. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή νιες πατάτες και σαλάτα νεροκάρδαμου.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr