Ευωδιαστό χοιρινό

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
900 γρ. πανσέτα
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 τεμ. φρέσκια τζιντζερόρριζα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σκόνη 5 μπαχαρικών
3 κουταλιές κινέζικο ρυζόκρασο ή σέρι
3 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
5 κουταλιές σόγια σος (2 μαύρη και 3 ανοιχτόχρωμη)
Φύλλα από μαρούλι ή λάχανο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Κόβουμε την πανσέτα σε μεγάλα κομμάτια περίπου 150x75 χιλ. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την τζιντζερόριζα, το αλάτι, τη σκόνη πέντε μπαχαρικών, το κρασί τη ζάχαρη, το κρασί, τη ζάχαρη, τη σόγια σος και αρκετό κρύο νερό, ώστε μόλις να τη σκεπάζει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 ώρες περίπου, προσθέτοντας νερό από καιρό σε καιρό για να μην στεγνώσει ή κρατάμε το σκέπασμα σφιχτά κλειστό, ώστε να μην διαφύγουν οι χυμοί.
2. Για το σερβίρισμα βγάζουμε το κρέας από τη σάλτσα, το κόβουμε σε λεπτές φέτες (κάτι σαν το μπέικον) και το βάζουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή βρασμένου λάχανου. Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί και να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα άλλου κρέατος ή κοτόπουλου.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr