Χτένια με σαφράν 8 ψήφοι

Χτένια με σαφράν
 
 

Υλικά

Αν και το σαφράν είναι ακριβό, χρειαζόμαστε μπόλικο για το πιάτο αυτό.
250 γρ. χτένια
200 ml ξηρό λευκό κρασί
50 γρ. ασκαλώνια ψιλοκομμένα
100 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια καστανιάς
1 κουταλιά βούτυρο
2 γρ. σαφράν
150 ml ζωμός ψαριού
150 ml creme fraiche

Εκτέλεση

1. Μουσκεύουμε το σαφράν στον ζωμό ψαριού.
2. Χωρίζουμε το κοράλλι (τα αυγά) από τα χτένια. Κόβουμε το λευκό κρέας στη μέση οριζόντια.
3. Τοποθετούμε το κοράλλι και το λευκό κρέας σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με το λευκό κρασί.
4. Αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως και το βάζουμε στην άκρη.
5. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ασκαλώνιο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
6. Χύνουμε το ζωμό από ψάρι και σαφράν πάνω στο ασκαλώνιο και τα μανιτάρια, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
7. Προσθέτουμε την creme fraiche, αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 7-10 λεπτά.
8. Προσθέτουμε τα χτένια και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
9. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και μια σαλάτα.
4 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες