Γέμιση γαλοπούλας με λουκάνικο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1,5 φλιτζ. κύβοι από χθεσινό ψωμί ολικής άλεσης
3,75 φλιτζ. κύβοι από χθεσινό λευκό ψωμί
500 γρ. λουκάνικο γαλοπούλας
1 κρεμμύδι, κομμένο
3/4 φλιτζ. κομμένο σέλερι (με τις κορυφές του)
2 κουταλάκι ξηρά φύλλα φασκόμηλου
1 κουταλάκι ξηρά φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα ή τριμμένα
1/2 κουταλάκι ξηρά φύλλα από θυμάρι
1 μήλο καθαρισμένο και τεμαχισμένο
1 φλιτζ. ξηρά βατόμουρα
1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
3/4 φλιτζ. ζωμός γαλοπούλας ή κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Απλώνουμε τους κύβους ψωμιού σε μια στρώση σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήνουμε στους 175οC για5-7 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Το μεταφέρουμε σε a μεγάλο μπολ.
2. Σε μια μεγάλη χύτρα, μαγειρεύουμε το λουκάνικο και τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το σέλερι, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι; μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά για να αναμιχθούν οι γεύσεις.
3. Χύνουμε το μίγμα του λουκάνικου πάνω στο ψωμί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας. Αναμιγνύουμε με τα κομμένα, τα ξηρά βατόμουρα και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε από πάνω τον ζωμό της γαλοπούλας και λιωμένο βούτυρο, και αναμιγνύουμε χαλαρά χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Γεμίζουμε την γαλοπούλα και την ψήνουμ εκατά τις οδηγίες. Αν μείνει γέμιση, τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και την ψήνουμε στους 175οC για 30-45 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να γίνει τραγανή και να ροδίσει ελαφρά. Μερίδες 12.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr