Γαλόπουλα τζαμπαλάγια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. υπόλοιπα γαλοπούλας κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
1 πιπεριά τεμαχισμένη
3-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή κατά τη γεύση
4 μίσχοι σέλερι, κομμένοι
2 μικρές κονσέρβες ντοματοπολτός
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια
8 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλάκια πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι κατά τη γεύση
4 φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε την κομμένη γαλοπούλα μαζί με το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν μέχρι μόλις να ζεσταθούν.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και το σέλερι στο λάδι μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίζουν να ασπρίζουν. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και αφήνουμε να σκουρήνει λιγάκι.
3. Μόλις τα λαχανικά ασπρίσουν, σβήνουμε την κατσαρόλα με περίπου 2 φλιτζ. ζωμό, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας ώστε να αναμιχθούνκαι τα όποια ξεραμένα κομμάτια, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο, κατά σοταρισμένα λαχανικά, η πάστα και ο ζωμός να αναμιχθούν καλά.
4. Προσθέτουμε τα υπόποιπα καρυκεύματα, τις ντομάτες και το αλάτι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε the γαλοπούλα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, και ρίχνουμε ανακατεύοντας το ρύζι, αναμιγνύοντας καλά. Μαγειρεύουμε γιαπερίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό και να γίνει Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέρια και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει κατά τι με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν όλα τα υλικά.

Σημ. Αν το πιπέρι καγιέν που διαθέτουμε είναι πολύ δυνατό, βάζουμε μόνο 1 κουταλάκι. Ακόμη μπορούμε να βάλουμε τη γαλοπούλα μαζί με τις ντομάτες, για να παραμείνει το κρέας ζουμερό. Η νοστιμιά είναι εγγυημένη!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr