Κριθαράκι με αυγά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1-1,5 φλιτζάνια (250-375 ml) κριθαράκι ή μακαρονάκι βρασμένο και στραγγισμένο
4-6 αυγά
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
Τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Μυρωδικά φρεσκοκομμένα όπως βασιλικός, μαϊντανός ή πρασουλίδα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Κατανέμουμε το κριθαράκι σε 4 ή 6 ελαφρά βουτυρωμένα κουπάκια ή το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Κάνουμε βαθουλώματα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού σε κάθε κουπάκι και σπάζουμε από ένα αυγό στο καθένα. Βάζουμε αλατοπίπερο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180C για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αυγά. Γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και το μυρωδικό και σερβίρουμε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr