Παροράς από κουνουπίδι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
75 γρ. ρεβυθάλευρο κοσκινισμένο
1 κουταλιά ρυζάλευρο
3/4 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
2 κουταλιές κόλιαντρος τριμμένος
2 κουταλιές κύμινο τριμμένο
½-1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι κουρκούμη τριμμένη
1 πρέζα σόδα μπικαρμπονάτ
1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε ανθάκια των 3,5 εκ. περίπου
150 ml νερό
λάδι για βαθύ τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα βαθύ μπολ.
2. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το νερό. Αναμιγνύουμε μέχρι το κουνουπίδι να καλυφθεί τελείως με την πικάντικα πάστα του ρεβυθάλευρου. Αν τα ανθάκια δεν καλυφθούν τελείως με το πανάρισμα, το απλώνουμε στις ακάλυπτες περιοχές με ένα κουτάλι.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα όσα ανθάκια χωράει το σκεύος σε μια στρώση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα για πατάτες χωρίς το καλάθι του.
4. Τηγανίζουμε ώσπου οι πακόρας να σκουρήνουν ομοιόμορφα (6-8 λεπτά ανά σειρά).
5. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr