Πεταλούδες με μελιτζάνες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
350 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
3 μελιτζάνες πλυμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 1,5 εκ. περίπου
3 κουταλιές ψιλοκομμένος βασιλικός
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα στα οχτώ
1 κουταλιά θυμάρι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 15 λεπτά για να στραγγίσουν, γυρίζοντας τες που και που. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά. Τις βάζουμε στο τηγάνι και τις σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το θυμάρι. Βράζουμε το μίγμα για 10-15 λεπτά περίπου ώσπου οι μελιτζάνες να γίνουν τρυφερές και μαλακές.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με τις μελιτζάνες, το βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr