Ριγκατόνι με μελιτζάνες και πιπεριές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
400 γρ. ριγκατόνι
3 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κόκκινη πιπεριά ξεσπορισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πορτοκαλή πιπεριά ξεσπορισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά ξεσπορισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πρέζα θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
βασιλικός ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
6 μικρές μαύρες ελιές
5 κουταλιές ελαιόλαδο
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
300 ml. τοματοχυμό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλατίστε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε το αλάτι για ½ ώρα, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τις τηγανίζουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, γυρίζοντας τις κάπου-κάπου. Προσθέτουμε τις πιπεριές, σκόρδο, αλατοπίπερο κατά τη γεύση και το βασιλικό. Σιγοβράζουμε το μίγμα σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
2. Ταυτόχρονα βράζουμε τον τοματοχυμό για 5 λεπτά με 1 κουταλιά λάδι, θυμάρι, τις ελιές και το αλατοπίπερο.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τις μελιτζάνες και τις τομάτες και το σερβίρουμε αχνιστό με παρμεζάνα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr