Πένες καυτερές νέας Ορλεάνης

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
1/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. ουρές αστακού ή γαρίδες ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες
1/4 φλιτζ. μαγειρεμένο και κομματιασμένο λουκάνικο andouille(*)
1/2 φλιτζ. ολόκληρα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
1 καυτερή πιπεριά σεράνο, χωρίς σπόρους και μίσχο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. φρέσκες μπάμιες τεμαχισμένες
μίγμα μπαχαρικών Cajun κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 φλιτζ. μαγειρεμένα ζυμαρικά πέννες με σαφράν ή πέννες με Cajun ή καγιέν
1/2 φλιτζ. ντομάτες τεμαχισμένες
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

(*) Πικάντικο λουκάνικο της Ν. Ορλεάνης
Εκτέλεση
1. Θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις αστακοουρές, το λουκάνικο, τα φασόλια, την σεράνο και τις μπάμιες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
2. Ρίξτε το μίγμα μπαχαρικών Cajun και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την κρέμα, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Να μην βράσει το μίγμα.
3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τις ντομάτες, αυξάνουμε ελαφρά τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεστάνει καλά το μίγμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr