Πέστο από σπαράγγι με ζυμαρικό

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
½ κιλό από μίσχο σπαραγγιού, από τις σκληρές άκρες διχοτομημένες σταυροειδώς
3 χούφτες από τρυφερά φύλλα σπανακιού
2 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη και επιπλέον για πασπάλισμα
1 φλιτζ. κουκουνάρια
¼ φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον για το πασπάλισμα
χυμός ½ λεμονιού
½ κουταλάκι αλάτι
225 γρ. ξηρά ζυμαρικά ή 300 γρ. φρέσκα (λινγκουίνια, φετουτσίνια, σπαγέτι, ζυμαρικά από σπανάκι (πράσινα) και κανονικά σίτου ανάμικτα για ποικιλία χρωμάτων)
Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιούμε 2 κατσαρόλες, μία μεγάλη με νερό για τα ζυμαρικά και μία μεσαίου μεγέθους για το σπαράγγι.
2. Ενώ το νερό θερμαίνεται, βάζουμε τα κουκουνάρια σε μία στρώση σε ένα με-γάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι να μοσχοβολήσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε τα κουκουνάρια από το τηγάνι και τα βάζουμε στην άκρη. Θα χρησιμοποιήσουμε 3/4 φλιτζ. κουκου-νάρια για την σάλτσα και 1/4 φλιτζ. για να το αναμίξουμε στο σύνολο.
3. Αλατίζουμε το νερό για τα σπαράγγια και ρίχνουμε τους μίσχους στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μόνο για 2-3 λεπτά, μέχρι οι μίσχοι να πάρουν ανοικτό πράσινο χρώμα και να γίνουν τρυφεροί. Τους ξεπλένουμε με δροσερό νερό και τους στραγγίζουμε. Κόβουμε τις άκρες και τις χρησιμοποιούμε για διακόσμηση.
4. Προσθέτουμε το σπαράγγι, το σπανάκι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, και 3/4 φλιτζ, κουκουνάρια στο μπλέντερ. Ενώ η συσκευή λειτουργεί, ρίχνουμε 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο για να αναμιχθεί καλά. Αν είναι πολύ παχύρρευστο, ρίχνου-με λίγο νερό από το ζυμαρικό. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι κατά τη γεύση.
5. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε αμέσως με 1 φλιτζ. πέστο σπαραγγιού.
6. Σερβίρουμε το ζυμαρικό πασπαλισμένο με 1/4 φλιτζ. καβουρδισμένα κουκου-νάρια, τη τριμμένη παρμεζάνα και με λίγο ελαιόλαδο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr