Γλυκόξινες γαρίδες πανέ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και στεγνωμένες.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1,5 κουταλάκι αλάτι
3,5 κουταλιές κορνφλάουρ
30 γρ. αλεύρι
6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
3 κουταλιές λάδι
1,5 κοφτό κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πράσινες πιπεριές μεγάλες κομμένες σε τετράγωνα των 2 εκ.
3 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
4 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές ξύδι κόκκινο
1,5 κουταλάκι σόγια σος
3 κουταλιές τσαγιού κορνφλάουρ αραιωμένο με 6 κουταλάκια νερό
Εκτέλεση
1.Ανακατεύουμε τα υλικά του παναρίσματος σε ένα μπολ, βουτάμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με 2,5 κύπελλα λάδι για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές σε θερμοθάλαμο.
2.Προθερμαίνουμε το τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε μέσα λάδι και το ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν καπνίζει κατεβάζουμε τη φωτιά. Βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. (Μην τα κάψουμε!!) Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, τη σόγια σος και το ξύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύοντας ρίχνουμε το κορνφλάουρ και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα.
3.Τέλος περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε θερμαινόμενο δοχείο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr