Γαρίδες με κονιάκ και σάλτσα beurre blanc

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 ασκαλώνιο τεμαχισμένο
½ φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά παχιά κρέμα
12 κουταλιές παγωμένο βούτυρο
1/16 κουταλάκι λευκό πιπέρι
5 κουταλιές βούτυρο
375 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεπλυμένες και καθαρισμένες
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση
1. Για το Beurre Blanc: Σιγοβράζουμε τα ασκαλώνια, το κρασί και τον χυμό λε-μονιού σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι το μίγμα να μειωθεί σε περίπου 2 κουταλιές. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε μόλις να σιγοβράσει. Μόλις φανούν οι πρώτες φυσαλίδες, σβή-νουμε τη φωτιά πολύ απαλά και προσθέτουμε τις 12 κουταλιές βούτυρο, 1 κουταλιά τη φορά, χτυπώντας συνεχώς. Πρέπει πάντα ο ένας βώλος βουτύρου να λιώσει τελείως πριν μπει ο επόμενος. Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί πλή-ρως, βάζουμε στη σάλτσα beurre blanc το λευκό πιπέρι και τη βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια χύτρα και σε δυνατή φωτιά λιώνουμε 5 κουταλιές βούτυρο και σοτά-ρουμε τις γαρίδες, γυρίζοντας τες μερικές φορές μέχρι να γίνουν – για 3-4 λε-πτά περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και βάζουμε αλάτι στις γα-ρίδες. Προσεκτικά προσθέτουμε το κονιάκ (μπορεί να αναφλεγεί) και ανακα-τεύουμε καλά. Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζεστή σάλτσα beurre blanc πάνω στις καυτές γαρίδες και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr