Κριθαράκι κρεμώδες με πορσίνι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
25 γρ. ξηρά μανιτάρια πορσίνι, ξεπλυμένα με κρύο νερό
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1,5 φλιτζ. κριθαράκι
1/2 φλιτζ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
Εκτέλεση
1. Σε ένα μέτριο μπολ μουσκεύουμε τα μανιτάρια με 2 φλιτζ. ζεστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε μια σήτα με χαρτοπετσέτα ή φίλτρο καφέ και φυλάμε το υγρό. Πιέζουμε τα μανιτάρια για να φύγει όλο το υγρό και τα χοντροκόβουμε.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 5 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κριθαράκι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κριθαράκι να ροδίσει και να μοσχοβολήσει, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα πορσίνι, το υγρό τους και 2,5 φλιτζ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει το περισσότερο υγρό και να γίνει κρεμώδες, περίπου για 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, βάζουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr