Σουφλέ τυριών με προσούτο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. γάλα
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
5-6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
70 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοκομμένο
80 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C και βουτυρώνετε μια φόρμα για σουφλέ. Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το χλιαρό γάλα και την αφήνετε στη φωτιά μέχρι να δέσει. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Αφήνετε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τους κρόκους, τους προσθέτετε μαζί με τα τριμμένα τυριά και το ψιλοκομμένο προσούτο στην μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις στην μπεσαμέλ. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ (ή σε ατομικά σκεύη) και ψήνετε για 40' - 45' μέχρι να φουσκώσει. Σερβίρετε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr