Κολοκύθια τηγανητά με καρύδια ή αμύγδαλα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. κολοκυθάκια
1/4 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο
60 γρ. καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα(*) χοντροκομμένη
1/2 κύβος ζωμού λαχανικών
αλάτι και λευκό πιπέρι

(*) από αμύγδαλα αλμυρά ψημένα
Εκτέλεση
1. Ξακρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κολοκυθάκια. Κομματιάζουμε τον κύβο και τον ρίχνουμε από πάνω, βάζουμε λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φλόγα για ½ ώρα.
3. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τα καρύδια ή τα καρύδια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά 5 λεπτά πριν τα κολοκυθάκια να είναι έτοιμα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr