Σαγανάκι (Ελληνικό τηγανητό τυρί)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 κουταλιές (60 ml) βούτυρο
1 αυγό καλά χτυπημένο
1 κουταλάκι (5 ml) αλεύρι
250 γρ. κασέρι κομμένο σε φέτες του 1 εκ.
2 κουταλιές (30 ml) μπράντι
χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
2. Χτυπάμε το αυγό και το αλεύρι μαζί και βουτάμε στο μίγμα τις φέτες του τυ-ριού.
3. Τις τηγανίζουμε μέχρι να σκουρύνουν καλά κι από τις δυο πλευρές και βγά-ζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
4. Τις περιχύνουμε με το μπράντι, το ανάβουμε προσεκτικά με ένα σπίρτο και τινάζουμε το τηγάνι μέχρι να σβήσει η φωτιά. Στύβουμε από πάνω το λεμόνι και σερβίρουμε από το τηγάνι με τραγανό ψωμί.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr