Κοτόπουλο μπεριανι (beriani, brunei)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 σκόρδο καθαρισμένο
1 κουταλιά ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1 χούφτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 χούφτα φιστίκια κάσιους
4 κουταλιές σογιέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 γαρίφαλα
5 ξυλάκια κανέλας
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
αλάτι
1 κουταλιά κόκκινο κάρυ
2 φλιτζ. γάλα καρύδας (το άπαχο όχι η κρέμα), που ομογενοποιούμε πριν χρησιμοποιήσουμε
1 φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο
2 κουταλιές καρύδα τριμμένη
2 καυτερές πιπεριές
Εκτέλεση
1. Πολτοποιούμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο, το τζίντζερ, τα αμύγδαλα και τα κάσιους.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σογιέλαιο μέχρι μα κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αλάτι και το κάρυ. Τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το πολτοποιημένο μίγμα σκόρδου, τζίντζερ, κάσιους. Ανακατεύουμε καλά και τα βράζουμε σκεπασμένα για 10 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι μέσα στο γάλα καρύδας. Όταν πιεί όλο το γάλα, προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα για να το κάνουμε πιο πηχτό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο μαζί με τις καυτερές πιπεριές και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σκεπασμένο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr