Ρολό από κιμά μοσχαρίσιο με σάλτσα μήλου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για το ρολό:
1 φλιτζ. μαλακά τρίμματα ψωμιού
1/2 φλιτζ. σάλτσα μήλου
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλιές κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 κουταλιά σέλερι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1/2 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
1/2 φλιτζ. σάλτσα μήλου
1 κουταλάκι σκούρα ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν

Για τη σάλτσα μήλου:
500 γρ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα, χωρίς πυρήνα και κομμένα στα τέσσερα
½ φλιτζάνι νερό
1 κουτάλι πολύ ψιλή ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο σε κύβους
Εκτέλεση
Για το ρολό:
Αναμιγνύουμε καλά τα πρώτα εννέα συστατικά. Διαμορφώνουμε σε ρολό τον κιμά σε ένα ταψί διαστάσεων 20χ20 εκ. Με ένα κουτάλι ανοίγουμε στο κέντρο έναν λάκκο. Αναμιγνύουμε τα επόμενα 4 συστατικά και τα χύνουμε μέσα στον λάκκο. Ψήνουμε στους 175 C για 1 ώρα.

Για τη σάλτσα μήλου:
Βάζουμε τα μήλα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ώσπου να γίνουν τα μήλα πολύ μαλακά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε όσο τα μήλα είναι ακόμη ζεστά. Περνάμε τη σάλτσα από σήτα, αν τη θέλουμε πιο λεία.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr