Αρνάκι στη γάστρα με δεντρολίβανο και άρωμα πορτοκαλιού

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μπούτι αρνιού ξεκοκαλισμένο (1 κιλό περίπου)
2 κρεμμύδια ξερά
1 ξύλο κανέλας
10 γαρύφαλλα
Φλούδα από μισό πορτοκάλι
1 κλαδί φρέσκου δεντρολίβανου
Ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
200 γραμ. αρακά
2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλερυ κομμένα σε φέτες
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το μπούτι και το σοτάρετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και το δεντρολίβανο και μόλις μαραθούν μεταφέρετε το φαγητό μέσα στη γάστρα. Ρίχνετε το ξίδι και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Κάθε τόσο βρέχετε το κρέας με το ζουμί του κι αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζετε μέσα τις πατάτες, τον αρακά, τα καρότα και το σέλερυ. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε για ακόμα 40 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό με αραβικές πίτες.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr