Χοιρινό με μήλα και μαυροδάφνη

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μπουτάκι χοιρινό περίπου 2-3 κιλά
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 κιλά μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
6 μήλα σκληρά κομμένα στα τέσσερα
1 1/2 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
1/2 κιλό γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
χυμό 1 1/2 λεμονιού
3 κ.σ. μουστάρδα
2-3 γαρύφαλλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα μήλα στη μαυροδάφνη για 5-6 ώρες.
Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφετε το κρέας με το μείγμα και το τοποθετείτε αν θέλετε σε δίχτυ μαζί με τα κρεμμύδια και τα γαρύφαλλα.
Τοποθετείτε το κρέας σε ταψί και το ψήνετε στους 180° για 2 ώρες.
Στραγγίζετε τα φρούτα και τα προσθέτετε στο ταψί μαζί με τις πατάτες, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
Καλύπτετε με το γιαούρτι τις πατάτες και τα μήλα και ψήνετε στους 180° για 65' περίπου.
Σερβίρετε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του, τις πατάτες και τα μήλα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr