Μπραντάδα μπακαλιάρου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
200 γρ. αλμυρός μπακαλιάρος καλά ξεπλυμένος
2 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες, βρασμένες και λιωμένες χωρίς άλλο συστατικό
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 δαφνόφυλλο
¼ κουταλάκι θυμάρι τριμμένο
1/8 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλο
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1/8 κουταλάκι λευκό πιπέρι
αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε τον μπακαλιάρο σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, το οποίο αλλάζουμε δυο φορές την ημέρα.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σιγοβράζουμε την κρέμα, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και το γαρύφαλο για 6-8 λεπτά, μέχρι το σκόρδο μόλις να μαλακώσει. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο από την κρέμα και το πετάμε. Περνάμε την κρέμα από το μπλέντερ μέχρι το σκόρδο να λιώσει τελείως.
3. Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και πετάμε το νερό του.
4. Σε άλλη κατσαρόλα, σκεπάζουμε τον μπακαλιάρο με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει(*). Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε, μαζί με την κρέμα σκόρδου και τον πουρέ πατάτας σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και αναμιγνύουμε στη χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι τα συστατικά να αναμιχθούν καλά. Συνεχίζουμε για ½ λεπτό ακόμη, προσθέτοντας το λάδι σε αργό ρεύμα. Βάζουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

(*) Προσέχουμε ώστε ο μπακαλιάρος μόλις να σιγοβράσει. Αν βράσει κανονικά, θα γίνει σκληρός και ακατάλληλος για το ντιπ.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr