Φαλάφελ (falafel)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κούπα φάβα σπασμένη
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κ.σ. αλεύρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κόλιαντρο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη φάβα αποβραδίς σε κρύο νερό. Ύστερα τη βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φτιάχνουμε μπαλίτσες που τις πατάμε ελαφρά για γίνουν πιο επίπεδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Συνήθως συνοδεύεται με φέτες λεμονιού και ταχίνι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr