Γευστικό άλειμμα ελιάς (ταπεναντ)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
250 γρ. μαύρες ελιές στραγγισμένες και ξεσποριασμένες
½ κουταλάκι πάστα αντσούγας
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
¼ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/8 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Με συνεχείς παλμούς στο μπλέντερ επεξεργαζόμαστε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι, μέχρι μόλις να αρχίσει να σχηματίζεται μια πάστα. Ενώ δίνουμε παλμούς, προσθέτουμε το λάδι σε σταθερή ροή, ώσπου όλα τα συστατικά να αναμιχθούν καλά, διατηρώντας εν τούτοις τη χοντροκομμένη υφή. Παγώνουμε για λίγες ώρες πριν σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr