Μοσχάρι satay

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
650 γρ. μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες πλάτους 2,5 εκ.
1/3 φλιτζ. σόγια σος
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κορνφλάουρ
1,5 κουταλιά χόιζιν σος
1 κουταλιά τζιντζερόρριζα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Απλώνουμε το κρέας σε ένα ρηχό γυάλινο σκεύος. Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα συστατικά και τα χύνουμε από πάνω. Μαρινάρουμε το κρέας σκεπασμένο στο ψυγείο αποβραδίς. Το στραγγίζουμε.
2. Περνάμε κάθε λωρίδα κρέατος σε ένα σουβλάκι κατά μήκος (μέσα έξω)*. Ψήνουμε σύντομα στο γκριλ, μέχρι να σκουρύνει κι από τις δυο πλευρές.

*Αν χρειάζεται, τα σουβλάκια μουσκεύονται προηγουμένως στο νερό για 30 λεπτά, για να μην καούν.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr