Καρβέλι ψωμιού με τυρί και σκόρδο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 καρβελάκι ψωμί
λίγο φρέσκο μαϊντανό
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι
Εκτέλεση
Το πρώτο βήμα είναι να κόψουμε το ψωμί σε ρόμβους.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τον μαϊντανό αφού τον έχουμε ψιλοκόψει. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε καλά στο μίγμα, μαζί με λίγο αλάτι.

Τυλίγουμε το κάτω μέρος του ψωμιού σε αλουμινόχαρτο και προχωράμε με το γέμισμα του.

Τοποθετούμε τη μοτσαρέλα ανάμεσα στις σχισμές και στη συνέχεια με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε σταδιακά το μίγμα από το βούτυρο.

Τυλίγουμε όλο το ψωμί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200 °C για 15 λεπτά περίπου.

Τέλος, το ξετυλίγουμε και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Απολαμβάνουμε το πιο νόστιμο σκορδόψωμο αμέσως με καλή παρέα!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr