Αφράτες τηγανίτες με ροδάκινο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
6 ροδάκινα
ζάχαρη αχνή
ηλιέλαιο

Για το κουρκούτι:
125 γρ. αλεύρι
2 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 αβγό
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας το αλεύρι με το βούτυρο ανακατεύοντας με σύρμα. Έπειτα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε το αβγό και την πρέζα το αλάτι.
Αραιώνουμε το μίγμα με όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας χυλός.
Βάζουμε το χυλό για μια ώρα στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με άφθονο λάδι.
Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνή και τα σερβίρουμε ζεστά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr