Αγκινάρες α λα πολίτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
10-12 αγκινάρες
125 ml λάδι
500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι
500 γρ. καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες
άνηθο
χυμό 1 λεμονιού
1 κιλό πατάτες μικρές
125 ml νερό η ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες ως εξής: Κόβετε το κοτσάνι από τις αγκινάρες, αφαιρείτε τα πράσινα σκληρά φύλλα και κόβετε τα υπόλοιπα σχεδόν ως τη μέση. Βγάζετε το χνούδι και τις ρίχνετε σε νερό που έχει λεμόνι, αλάτι και αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε τα κρεμμύδια, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, τα καρότα, τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον άνηθο και το νερό. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr