Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 και μισό κούπα τσαγιού αμύγδαλο άσπρο τριμμένο
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. μαργαρίνη
8 αυγά
2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γ. βανίλια σε σκόνη
2 κ. σ. κανέλλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
300 ml γάλα
για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
2 ξύλα κανέλλας
2 με 3 σταγόνες λεμόνι
1/2 σφηνάκι brandy
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, ώσπου το μίγμα μας να ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο, την κανέλλα, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα που έχουμε ετοιμάσει, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ώσπου όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μίγμα. Το ταψί μας πρέπει να το γεμίζουμε μέχρι τη μέση, γιατί θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο! Το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί το γλυκό μας, το κόβουμε όπως επιθυμούμε (τετράγωνο, ρόμβος) για να ποτίσει καλά, καθώς το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει 2-3 βράσεις.
Η ιδανική διάμετρος του ταψιού μας πρέπει να είναι 27εκ.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr