Ανάμικτα λαχανικά σε γάλα καρύδας (sajur lodeh)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κουταλιά φυτικό λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι πάστα γαρίδας
1 φλιτζ. πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
1 φλιτζ. πράσινα φασολάκι κομμένα σε μήκη των 3 χιλ.
1 φλιτζ. λάχανο κομμένο σε τετράγωνα των 3 χιλ.
3 φλιτζ. γάλα καρύδας
1 μπλοκ από σκληρό κινέζικο τόφου κομμένο σε κύβους και τηγανισμένο μέχρι να σκουρύνει
1/2 φλιτζ. νερό
2 δαφνόφυλλα
4 σφιχτοβρασμένα αυγά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πάστα γαρίδας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι και νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμωλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη, ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα χαράζουμε με ένα Χ στα άκρα και τα βάζουμε και προσθέτουμε το τηγανισμένο τόφου στο μίγμα στα τελευταία 10 λεπτά. Βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr