Ανδαλουσιανή τοματόσουπα γκαθπάτσο (gazpacho andaluz)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
10 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές γλυκού ξύδι
5 κουταλιές σούπας νερό κρύο
1 πρέζα κύμινο
1 αγγούρι καθαρισμένο
1/2 φρατζόλα ψωμί
Εκτέλεση
Σε ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο με το κύμινο και το ψωμί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις τομάτες και σε ένα μπολ τα αναμειγνύουμε με το λάδι και το ξύδι. Προσθέτουμε και τα υλικά του γουδιού και ανακατεύουμε καλά. Τα χτυπάμε στο μούλτι προσθέτοντας το νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε από πάνω μόλις σερβίρουμε στα πιάτα ή στο ποτήρι. Όπως ανέφερα μπορούμε να γαρνίρουμε και με κομματάκια τυρί manchego ή κρεμμύδι. ’λλοι τη γαρνίρουν και με σταφύλι αλλά όλες αυτές οι γεύσεις θεωρούνται ακραίες για να τις δοκιμάσουμε εδώ στην Ελλάδα αλλά όταν είμαστε στα ξένα κράτη τις δοκιμάζουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr