Αρνί σε σφολιάτα (ρολό)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 αρνίσιο μπούτι (χωρίς κόκαλο)
1/2 κουταλιά γλυκού ξερό δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές σούπας γάλα
Εκτέλεση
Βράζουμε το αρνί να μαλακώσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίσει και μετά το διαλύουμε να μείνει σχεδόν ίνες-ίνες. Κοπανάμε το δεντρολίβανο με το σκόρδο, το πιπέρι, και το ελαιόλαδο στο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή. Αλατίζουμε το κρέας και αδειάζουμε επάνω την αλοιφή. Το ανακατεύουμε ελαφρώς. Έπειτα τα ρίχνουμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας και τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε το ρολό σε ταψί με λαδόκολλα έχοντας τη ραφή της σφολιάτας από κάτω. Έπειτα αλείφουμε το ρολό με το αυγό και το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Για να μπορέσουμε να το κόψουμε το αφήνουμε 15 λεπτά έξω από το φούρνο. Το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr