Αρνίσιο μπούτι φούρνου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 αρνίσιο μπούτι 2 με 2 και 1/2 κιλά
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλατοπίπερο
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Εκτέλεση
Αφήστε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν το μαγειρέψετε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Αλείψτε το αρνί με αλατοπίπερο και θυμάρι και μπήξτε εδώ κι εκεί λίγα σκόρδα ανοίγοντας τρύπες με μυτερό μαχαίρι. Αλείψτε με γιαούρτι και ψήστε το μπούτι σε ταψί στους 175 βαθμούς, υπολογίζοντας 25 λεπτά για κάθε 500 γρ. Στην περίπτωσή μας 2 με 2,5 ώρες.
Σημ. Τοποθετείστε μια σχάρα μέσα στο ταψί, που να ταιριάζει με το μέγεθος του ταψιού για να τρέχουν τα λίπη και για να μη καπνίζει ρίχτε μέσα νερό. Συνοδέψτε το με πιλάφι ή πατάτες φούρνου.
Χρόνος: 3 ώρες

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr