Αρνίσιο μπούτι με ελιές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 αρνίσιο μπούτι 2-2,5 κιλά
1 σκόρδο κθαρισμένο
8 φύλλα δάφνης
3 λεμόνια κομμένα στα 4
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκο κανέλα
1 κιλό πατάτες
140 γρ ελιές πράσινες
125 ml κόκκινο κρασί ή λευκό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.

Τοποθετούμε τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα μεγάλο ταψί, μαζί με 3 φύλλα δάφνης και τα λεμόνια κομμένα στα 4 και τα καλύπτουμε με 200 ml κρύο νερό.

Απο πάνω τοποθετούμε το μπούτι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο καλά.

Με ένα μαχαίρι κάνουμε τομές στο μπούτι και το γεμίζουμε με τα υπόλοιπα σκόρδα και δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε από πάνω τη κανέλα.

Το καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε στο φούρνο και τον χαμηλώνουμε στους 150°C.

Ψήνουμε για 4 ώρες, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Μετά την πρώτη ώρα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις χοντροκόβουμε και τις προσθέτουμε και αυτές στο ταψί.

Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τις ελιές και το κρασί και ψήνουμε το αρνί για να πάρει όλα τα αρώματα.

Το σερβίρουμε ζεστό, κομμένο σε χοντρές φέτες.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr