Άρτος για αρτοκλασία

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
7 κιλά αλεύρι
2 κιλά ζάχαρη
2/3 της πλάκας μαγιά
12 ποτήρια χλιαρό νερό
1/2 κιλό αραβοσιτέλαιο
1 κ.σ. μαχλέπι
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό σε μια λεκάνη και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε.
Αλείφουμε μια σκαφίδα με το υπόλοιπο λάδι και τοποθετούμε τη ζύμη. Την αφήνουμε όλη νύχτα σκεπασμένη. Το πρωί ξαναζυμώνουμε απαλά και πλάθουμε καρβέλια τοποθετώντας τα σε ταψιά στρόγγυλα διαμέτρου 34 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 150-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, αν χρειαστεί και λίγο παραπάνω, εξαρτάται τη δύναμη του φούρνου μας.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr