Baby πατάτες με σκόρδο και θυμάρι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 gr baby πατάτες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
6 σκελίδες σκόρδο
160 ml ζωμό κοτόπουλο
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μετά τις βαβυ πατάτες κομμένες στη μέση με την φλούδα προς τα κάτω.

Μόλις πάρουν χρώμα τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να πάρουν και από εκεί χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο καθαρισμένο και πολτοποιημένο.

Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον ζωμό, την κρέμα και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες (περίπου 15 λεπτά). Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και πιπέρι καγιέν.

Σερβίρουμε τις baby πατάτες ζεστές.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr