Μπαρμπούνια σαβορε

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σούπας τομάτα τριμμένη
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα λάδι
100 γρ. σταφίδες μαύρες
1 δάφνη
αλάτι πιπέρι, ρίγανη
αλεύρι για τα ψάρια + 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια κανονικά. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα. Στη μισή κούπα λάδι, σοτάρουμε το σκόρδο, ρίχνουμε την τομάτα και σβήνουμε με κρασί. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι ρίγανη και τη δάφνη, τη 1/2 κούπα νερό και τις σταφίδες και βράζουμε για 10 λεπτά. Σε 1/2 ποτήρι νερό, διαλύουμε τις 2 κουταλιές σούπας αλεύρι και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Μόλις πάρει βράση και δέσει περιχύνουμε τα μπαρμπούνια.

Μπορούμε αν θέλουμε να σουρώσουμε το λάδι που τηγανίσαμε τα ψάρια και με αυτό να αντικαταστήσουμε την ποσότητα του καινούριου λαδιού για τη σάλτσα. Γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr