Μπουτάκια κοτόπουλου πανέ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
- 5-6 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
- 2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
- 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 50 ml φρέσκο γάλα
- Λάδι για τηγάνισμα (καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο)
Εκτέλεση
Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα μπαχαρικά μαζί, μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Σταδιακά περνάμε όλα τα μπουτάκια από το μείγμα με το αλεύρι.

Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό με το γάλα και βουτάμε σε δόσεις ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μετά τα περνάμε πάλι από το αλεύρι για να κάνουν ωραία κρούστα. Την πέτσα την αφήνουμε για να γίνουν πιο τραγανά.

Σε μία κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει σε υψηλή θερμοκρασία το λάδι και τηγανίζουμε τα μπουτάκια για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.

Τα σερβίρουμε ζεστά με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο και καυτερή πιπεριά τσίλι και τα συνοδεύουμεμε μία δροσερή σαλάτα.

Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Always Hungry

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr