Μπέργκερ από μανιτάρια πάρτομπελο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
¼ φλιτζανιού ξίδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κ. γ. αποξηραμένο βασιλικό
1 κ. γ. ρίγανη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
4 φέτες τυρί προβολόνε
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα μανιτάρια με τη λεία πλευρά προς τα πάνω σε ένα ρηχό πιάτο. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ξύδι, το λάδι, το βασιλικό, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ρίχνουμε πάνω από τα μανιτάρια. Ας σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, γυρίζοντας δύο φορές.
Προθερμάνουμε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Αλείφουμε τη σχάρα με λάδι. Τοποθετούμε τα μανιτάρια στη σχάρα, διατηρώντας μαρινάδα για ράντισμα. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλείφοντας με μαρινάδα συχνά. Βάζουμε και το τυρί στη κορυφή με τυρί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 λεπτά του ψησίματος.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr