Cherrystrudel με ρικότα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για το φύλλο:
500 γρ. αλεύρι δυνατό
1 φλ. χλιαρό νερό
10 γρ. αλάτι
4 κ.σ. ηλιέλαιο
2 μεγάλα αυγά.

Για τη γέμιση:
1/2 κιλό τυρί ρικότα
1 κιλό κεράσι κομπόστα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια γούβα. Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, τα αυγά και το νερό ανακατεύοντας και όταν απορροφηθούν, ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει και να είναι εύπλαστο. Το βάζουμε σε ένα μπολ με ηλιέλαιο να ξεκουραστεί και να ωριμάσει για 20'. Έπειτα το βουτάμε σε μπόλικο αλεύρι, το βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο. Προσέχουμε να μην κολλήσει στον πάγκο. Αν χρειαστεί αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο ή απλώνουμε νισεστέ. Γίνεται και πιο τραγανό. Το φύλλο πρέπει να είναι πολύ λεπτό, τόσο που αν βάλουμε από κάτω ένα έντυπο, να μπορούμε να το διαβάσουμε.
Έπειτα ανοίγουμε τις κονσέρβες της κομπόστας κεράσι και ρίχνουμε λίγο ζουμί στην ρικότα. Ανακατεύουμε να μαλακώσει και την απλώνουμε κατά μήκος του φύλλου στην άκρη. Από πάνω βάζουμε τα κεράσια στραγγισμένα καλά και τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά. Τις άκρες που προεξέχουν, τις βρέχουμε, τις κολλάμε και τις διπλώνουμε. Έτσι έχουμε έναν μακρύ κορμό. Τον τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αν δεν χωράει τον κάνουμε σαν σίγμα τελικό (S). Το αλείφουμε με λιωμένο αγελαδινό βούτυρο και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr