Χριστουγεννιάτικο κέικ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Μείγμα φρούτων:
225γρ κίτρινη σταφίδα
225γρ μαύρη σταφίδα
225γρ καφέ σταφίδα
100γρ γλασαρισμένα κεράσια
100γρ φρούτα γλασέ
100ml brandy

Μείγμα κέικ:
350γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλο σκόνη
100 γρ αμύγδαλα ανάλατα
4 μεγάλα αυγά
75ml brandy
75ml πλήρες γάλα
225γρ βούτυρο
225γρ καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το μείγμα με τα φρούτα, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να μουσκέψουν όλο το βράδυ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά μέσα σε ένα μεγάλο σκεύος.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το brandy και το γάλα.

Χτυπάμε με ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

Σιγά σιγά και εναλλάξ προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα από τα αυγά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

Στο τέλος προσθέτουμε τα φρούτα ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 εκ.

Ψήνουμε για 3 ½–4 ώρες μέχρι να έχει ψηθεί και στο κέντρο.

Προαιρετικά μόλις κρυώσει το κέικ, κάνουμε πολλές μικρές τρύπες και ραντίζουμε από πάνω λίγο επιπλέον brandy.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr