Κρεμ μπριλέ σοκολάτας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. γάλα
160 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο (τεμαχισμένη)
200 γρ. ζάχαρη
8 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Εντωμεταξύ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ. Τα ασπράδια τα κρατάμε μέχρι και 10 μέρες για μαρέγκα. Προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μαρίζ, όχι με σύρμα γιατί θα δημιουργηθούν αφροί
Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά το μείγμα, αλλά πριν πάρει βράση, το αδειάζουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ ή με ροβδομπλέντερ για να γίνει ένα ομογενοποιημένο λείο σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζουμε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ να μην κόψει, και προσθέτουμε και το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς
Σε ένα βαθύ ταψί τοποθετούμε 6 πυρίμαχα μπολ τα οποία γεμίζουμε με την κρέμα. Ρίχνουμε στο ταψί νερό μέχρι το 1/3 των μπολ. Ψήνουμε για 40'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Πασπαλίζουμε τις κρέμες με ζάχαρη και τις καίμε επιφανειακά να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελοποιηθεί. Αυτό γίνεται λίγο πριν τις σερβίρουμε. Τις καίμε με ένα φλόγιστρο ή αν φοβόμαστε το φλόγιστρο, με ειδικές αντιστάσεις, ή σε πολύ δυνατό γκρίλ ή καίμε ένα κουτάλι και το ακουμπάμε στην επιφάνεια της κρέμας να λιώσει η ζάχαρη. Το τρώμε μόλις πετρώσει η καραμέλα γιατί αν μείνει ώρα θα μαλακώσει πάλι.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε κουβερτούρα με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο γιατί δεν θα έχει έντονη γεύση αλλά και η κρέμα θα βγει μαλακή. Η κρέμα αντέχει για 6 περίπου μέρες στο ψυγείο. Επαναλαμβάνω, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και την καίμε μόνο όταν είναι να σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr