Δεντράκια με κρεμά βουτύρου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
10 μεγάλα χωνάκια παγωτού
100 γρ. κουβερτούρα υγείας 52%-55% κακάο (τεμαχισμένη)

Για την κρέμα σοκολάτας:
320 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400 γρ. κουβερτούρα υγείας 52%-55% κακάο (τεμαχισμένη)

Για την κρέμα βουτύρου:
110 γρ. βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
230 γρ. άχνη
2 κουτ. σούπας γάλα
1 κλωναράκι βανίλιας (τα αρωματικά σποράκια του) ή ξύσμα από μισό πορτοκαλί
προαιρετικά 4 σταγόνες πράσινος χρώμα ζαχ/κής
Εκτέλεση
Κρέμα βουτύρου:
χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο και την άχνη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και τους σπόρους βανίλιας ή το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4' ακόμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε 4 σταγόνες χρώματος ζαχ/κής (πράσινο).

Για το άλλειμα:
Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρα και με ένα μικρό πινέλο, αλείφουμε το εσωτερικό από τα χωνάκια με λιωμένη κουβερτούρα και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί.

Κρέμα σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας (τα 400 γρ.) και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία γυαλιστερή κρέμα. Την αδειάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.

Συναρμολόγηση:
Πρώτα κάνουμε την κρέμα σοκολάτας. Έπειτα λιώνουμε σε μπεν-μαρί τα 100 γρ. κουβερτούρα και με ένα μικρό πινέλο αλείφουμε το εσωτερικό από τα χωνάκια με λιωμένη κουβερτούρα και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε σακούλα ζαχ/κής και γεμίζουμε τα χωνάκια. Με μια σπάτουλα ισιώνουμε την κρέμα σοκολάτας για να μην ξεχειλίζει.
Βάζουμε τα χωνάκια ανάποδα με τον κώνο προς τα πάνω σε μια μεγάλη πιατέλα, παίρνουμε μια άλλη σακούλα ζαχ/κής ή πλένουμε και σκουπίζουμε την ίδια πολύ καλά. Βάζουμε οδοντωτό κορνέ και τη γεμίζουμε με κρέμα βουτύρου. Γαρνίρουμε τα χωνάκια σαν να είναι αυτά οι κορμοί και η κρέμα το φύλλωμα των δέντρων (η φωτογραφία το δείχνει καθαρά).

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr