Δίπλες από την Βοιωτία

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά χτυπημένα
1/2 ποτήρι λεμόνι και ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
1 ποτήρι μέλι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

3 φλ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, το χυμό, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30΄. Έπειτα παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Κόβουμε μακρόστενες λωρίδες και τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό. Τηγανίζουμε τις δίπλες σε καυτό λάδι, γυρίζοντας τες γρήγορα απ΄την άλλη πλευρά γιατί ροδίζουν σχεδόν αμέσως. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν τελειώσουμε με τις δίπλες μας τις αφήνουμε να κρυώσουν και στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5΄. Όταν το σιρόπι μας γίνει, βουτάμε τις δίπλες μέσα και όταν σιροπιαστούν αρκετά τις αραδιάζουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με τριμμένη καρυδόψιχα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr