Ελιόπιτα Σαρακοστιανή

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
2 φλ. αλεύρι
1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά μαγιά
1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
1 φλ. νερό
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολ 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό και διαλύετε τη μαγιά. Προσθέτετε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός. Το αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι ο χυλός να κάνει φουσκάλες. Στο μπολ του μίξερ βάζετε το λάδι με το υπόλοιπο νερό, το αλάτι και το χτυπάτε λίγο. Προσθέτετε λίγο αλεύρι και το φουσκωμένο μίγμα της μαγιάς.
Το ζυμώνετε και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και τις ελιές. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί Νο 24 και στρώνετε τη ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και όταν διπλασιαστεί ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr