Ελιοπιτάκια υπέροχα γρήγορα και εύκολα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο ζάχαρη
150 γρ. ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι για τη γέμιση
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το χυμό, το λάδι το αλάτι , το πιπέρι, τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη 10 λεπτά να ξεκουραστεί και υστέρα κόβουμε μικρά μπαλάκια, βάζουμε μέσα την ελίτσα και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τα τοποθετούμε ένα ένα σε ταψί με λαδόκολλα και το βάζουμε αφού τελειώσουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Αν θέλουμε βάζουμε στη γέμιση και πιπεριά. (προαιρετικά, ανάλογα με τα γούστα μας και αν θέλουμε να είναι αρτύσιμα τα πιτάκια βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε όπως λουκάνικα, τυρί, σπανάκι, μανιτάρια με διάφορα τυριά και σαλάμια ψιλοκομμένα)

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr